Duurzame kinderkleding

Duurzame mode stoffig en niet hip? Misschien tien jaar geleden wel, maar tegenwoordig maken zelfs de coolste merken als G-Star Raw (for the oceans) verantwoorde kleding. Mode combineren en ook nog een bijdrage doen aan het milieu, dat klinkt als een gouden combinatie. Voor kinderen komen er ook steeds meer toffe merken opzetten, zodat het hele gezin er verantwoord bij kan lopen.

Greenwashing

Het produceren van milieuvriendelijke en eerlijke kleding neemt erg toe in populariteit en dit is dan ook niet verwonderlijk; onze jongsten zijn het meest gevoelig voor de blootstellinga aan de hormoon verstorende chemicaliën die worden gebruikt bij de productie van de kinderkleding. Daarnaast zijn zij diegene die achterblijven op een planeet die de gevolgen ondergaat van een verstoord klimaat, vernietigde natuur en sociale onrust, als gevolg van de oneerlijke arbeidsomstandigheden en de productie van oneerlijke (kinder)kleding.

Veel van de merken die zich profileren als milieuvriendelijk en biologisch, maken zich schuldig aan greenwashing. Greenwashing is de term die wordt gebruikt voor merken die zich groen voordoen, zonder daadwerkelijk kleur te bekennen. Bij deze merken is het niet duidelijk genoeg wat zij precies doen voor het milieu en de arbeiders die kleding produceren. Merken kunnen zich certificeren als groen door groene stroom te gebruiken bij de productie van de kinderkleding, of gebruik te maken van milieuvriendelijke stoffen zoals biologisch katoen of gerecyclede materialen. Veel kledingmerken gebruiken al een deel van deze materialen, maar nog te weinig om voor groen door te mogen gaan.

Biologische materialen

Gebruik van biologisch (organisch) katoen, natuurlijke verftechnieken, duurzame materialen, gerecyclede producten verwerkt in kleding: het zijn een aantal van de mogelijkheden om kleding op een meer verantwoorde manier te produceren. Wat is er mooier dan je kinderen te kunnen vertellen dat de kleding die ze dragen minder slecht voor de natuur is dan niet-duurzame kleding? En dat hun trui dus beter is voor het welzijn van mensen.
Soft Gallery, CeLaVi, Bobo Choses, Petit by Sofie Schnoor, Molo, Mini Rodini, Albababy, Bisgaard, Fred’s World by Green Cotton, Gro, Knast by Knutter, Loud Apparel, Popupshop en Name it: veertien duurzame merken speciaal voor kinderen in onze webshop. Allemaal hebben ze hetzelfde doel: beter zijn voor de wereld waarin we leven. Stuk voor stuk merken met hippe en coole collecties, geïnspireerd op de laatste modetrends, maar dan duurzaam en milieubewust.