Hoeveel kost botox?

Botox wordt hedendaags steeds meer gebruikt om rimpeltjes als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Het is vooral goed om te weten bij welke kliniek je de rimpelbehandeling laat doen, aangezien er veel verschillende klinieken zijn. Zorg er dus voor dat je je goed voelt in de kliniek waar je naartoe wilt gaan; het is ook belangrijk dat je je behandelend arts vertrouwt.  

Hoeveel kost Botox? Dat is moeilijk te bepalen, omdat dat in eerste instantie afhangt van jouw eigen wensen. Mocht je ervoor kiezen om meerdere rimpels te laten verdwijnen, dan zal de prijs Botox hoger liggen dan wanneer dit er maar één zal zijn. Daarnaast hangt de prijs ook af van het merk van de Botox die je arts zal gaan gebruiken. Al is Botox een merknaam, wordt het vaak gebruikt als behandelnaam voor alle spierverslappers die hedendaags op de markt verkrijgbaar zijn. Denk daarbij aan Azzalure, Dysport of Bocouture.
Ook zal je bij elke cosmetische behandeling een gedeelte moeten betalen voor de reputatie/bekendheid van de kliniek en/of je behandelend cosmetisch chirurg. Daarom zullen de bekende klinieken altijd duurder zijn dan lokalere, minder bekende klinieken.

Bij het berekenen van de kosten van een Botox behandeling wordt er gebruik gemaakt van de zogehete zones:

 • Tarief halve zone Botox
  In de halve zone zit de behandeling van de iets kleinere spiertjes. Hierbij kun je denken aan lijnen op je neus of op je kin, of wanneer je bijvoorbeeld je wenkbrauw of mondhoek wilt laten liften.
 • Tarief één zone Botox
  Dit is het tarief voor de Botox waarbij er maar één zone wordt behandeld. Daarbij kun je denken aan kraaienpootjes, rimpels op het voorhoofd of een fronsrimpel.
 • Tarief twee zones Botox
  Is van toepassing bij een Botox behandeling waar er twee van de bovengenoemde zones behandeld zullen worden.
 • Tarief drie zones Botox
  Wanneer het hele gezicht wordt behandeld, geldt het tarief voor drie zones Botox.